Mastodon

ChatGPT4 vs. Gemini Advanced! Wie wint? 🤔 Dit schrijft ChatGPT4 🤖

door | feb 22, 2024 | AI | 0 Reacties

De “AI-oorlog” staat op het punt van uitbreken. Daarom vind ik dat het een goed idee is om wat te gaan testen. De afgelopen maanden heb ik al met de betaalde versie van OpenAI’s ChatGPT gewerkt en eerlijk, ik vond de resultaten inconsistent. Afhankelijk van de dag was ChatGPT erg goed, en op andere momenten erg matig.

De “nieuwe” uitdager van OpenAI (en Microsoft) is Google. Eerlijk gezegd vond ik Google Bard erg slecht. Hetgeen het genereerde kon ik eigenlijk helemaal niks mee. Het was niet lekker geschreven, extreem voorzichtig, en het negeerde veel van mijn instructies. Sinds Gemini is dit aanzienlijk verbeterd, zozeer zelfs dat ik de komende maanden overstap op Gemini Advanced in plaats van de betaalde versie van ChatGPT.

Om je direct duidelijk te maken waarom ik dit doe, lees wat ChatGPT schrijft in vergelijking tot Gemini Advanced. Wil je de tekst van Google Gemini Advanced lezen, dan kan dat hier.

Ik wil een blog schrijven voor mijn blog HerveMaas.com. Het onderwerp is mijn overstap van ChatGPT4 naar Gemini. Dit doe ik omdat ik ervaring wil hebben met alle modellen, dus ook die van Google. Wat ik graag wil dat jij voor me uitzoekt en in jouw voorstel voor de blog tekst is hoe de ontwikkeling van Bard/Gemini zich verhoudt tot dat van ChatGPT. Ik wil ook graag dat je de voor en nadelen van mijn keuze benoemd en eventuele uitdagingen waar ik tegenaan kan lopen bij de overstap.

Prompt

Resultaat:

Bij het overwegen van de overstap van ChatGPT naar Google’s Gemini, zijn er verschillende factoren en ontwikkelingen om rekening mee te houden. Hieronder vind je een samenvatting van hoe de ontwikkeling van Bard/Gemini zich verhoudt tot die van ChatGPT, evenals de voor- en nadelen van deze overstap en potentiële uitdagingen.

Ontwikkeling en Prestaties

  • ChatGPT: Ontwikkeld door OpenAI, heeft GPT-4 vaak de sterkste prestaties geleverd in verschillende benchmarks en is historisch gezien een toonaangevend model in natuurlijke taalverwerking​​.
  • Gemini: Google’s nieuwste en meest geavanceerde AI-systeem, ontworpen om multimodaal te zijn. Gemini Ultra heeft de staat van de kunst in 30 van de 32 benchmarks geavanceerd, inclusief tekst- en redeneringstaken, beeldbegrip, videoverstaan en spraakherkenning​​​​.

Voor- en Nadelen

  • ChatGPT Voordelen: Breed gebruikt met veel hulpbronnen en handleidingen beschikbaar. Biedt toegang tot verschillende modellen via een API en heeft een gratis optie voor experimenten​​.
  • ChatGPT Nadelen: Kan soms feitelijk onjuiste informatie verschaffen en heeft een herkenbare schrijfstijl die sommigen als niet menselijk kunnen ervaren​​.
  • Gemini Voordelen: Beschikbaar in drie formaten met gratis opties om te experimenteren in Gemini en Google AI Studio. Wordt gebruikt in diverse Google-diensten en -producten​​.
  • Gemini Nadelen: Van de drie formaten is aanvankelijk alleen Gemini Pro breed beschikbaar voor gebruik. Minder bekendheid bij het publiek en ontwikkelaars in vergelijking met ChatGPT​​.

Uitdagingen bij de Overstap

  • Toegankelijkheid en Integratie: Hoewel Gemini in verschillende Google-producten wordt geïntegreerd, is het model minder bekend, wat een leercurve kan betekenen voor gebruikers die overstappen van ChatGPT​​.
  • Community en Ondersteuning: ChatGPT heeft een grote gebruikersgemeenschap en veel beschikbare bronnen. Bij overstap naar Gemini kun je een verschil in communityondersteuning ervaren​​.
  • Kosten en Beschikbaarheid: Beide platforms bieden betaalde diensten aan, maar de precieze kostenstructuur en toegankelijkheid van geavanceerde functies kunnen verschillen. ChatGPT Plus kost $20 per maand, terwijl Google Gemini ook in betaalde diensten zal worden opgenomen​​.

Conclusie

De keuze tussen ChatGPT en Gemini hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. ChatGPT is een gevestigde speler met een sterke gemeenschap en veel hulpmiddelen, terwijl Gemini’s geavanceerde capaciteiten, met name in multimodale taken, een nieuw terrein van mogelijkheden bieden. De overstap naar Gemini kan voordelen bieden in termen van integratie met Google-producten en toegang tot geavanceerde AI-mogelijkheden, maar houd rekening met de leercurve en de mogelijke uitdagingen bij het verkennen van een nieuw platform.

Door:Hervé Maas

Praat regelmatig over #Zin, #Onzin, #Online & #Offline. Kortom: #ParaAtletiek 💪 en @PSV ⚽️ (omdat ik het niet kan laten) Supporter (en verloofde) van Kimberly Alkemade🥉

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.