Mastodon

Gemini Advanced vs ChatGPT4, wat is beter? Dit schrijft Gemini

door | feb 22, 2024 | AI | 0 Reacties

De “AI-oorlog” staat op het punt van uitbreken. Daarom vind ik dat het een goed idee is om wat te gaan testen. De afgelopen maanden heb ik al met de betaalde versie van OpenAI’s ChatGPT gewerkt en eerlijk, ik vond de resultaten inconsistent. Afhankelijk van de dag was ChatGPT erg goed, en op andere momenten erg matig.

De “nieuwe” uitdager van OpenAI (en Microsoft) is Google. Eerlijk gezegd vond ik Google Bard erg slecht. Hetgeen het genereerde kon ik eigenlijk helemaal niks mee. Het was niet lekker geschreven, extreem voorzichtig, en het negeerde veel van mijn instructies. Sinds Gemini is dit aanzienlijk verbeterd, zozeer zelfs dat ik de komende maanden overstap op Gemini Advanced in plaats van de betaalde versie van ChatGPT.

Om je direct duidelijk te maken waarom ik dit doe, lees wat ChatGPT schrijft in vergelijking tot Gemini Advanced. Wil je de tekst van OpenAI ChatGPT4 lezen, dan kan dat hier.

Ik wil een blog schrijven voor mijn blog HerveMaas.com. Het onderwerp is mijn overstap van ChatGPT4 naar Gemini. Dit doe ik omdat ik ervaring wil hebben met alle modellen, dus ook die van Google. Wat ik graag wil dat jij voor me uitzoekt en in jouw voorstel voor de blog tekst is hoe de ontwikkeling van Bard/Gemini zich verhoudt tot dat van ChatGPT. Ik wil ook graag dat je de voor en nadelen van mijn keuze benoemd en eventuele uitdagingen waar ik tegenaan kan lopen bij de overstap.

Prompt

Resultaat:

Blogpost: Overstappen van ChatGPT4 naar Gemini: Mijn ervaring

Introductie

In deze blogpost wil ik mijn ervaringen delen met de overstap van ChatGPT4 naar Gemini, Google’s nieuwste chatbot-gebaseerde generative model. Als taalliefhebber en techneut ben ik altijd op zoek naar de nieuwste en beste tools om mijn creativiteit te bevorderen. De ontwikkeling van both ChatGPT en Gemini gaat razendsnel, en ik was benieuwd wat de voordelen en nadelen van beide modellen waren.

Ontwikkeling van Bard/Gemini versus ChatGPT

Zowel Bard/Gemini als ChatGPT zijn voortgekomen uit baanbrekende onderzoeken op het gebied van Large Language Models (LLM’s). ChatGPT, ontwikkeld door OpenAI, was een van de eerste LLM’s die de kracht van AI demonstreerde voor het genereren van tekst, het voeren van gesprekken en het beantwoorden van vragen. Bard/Gemini, geproduceerd door Google AI, is een relatief nieuwkomer die voortbouwt op het succes van LaMDA en PaLM2.

In een korte tijd heeft Gemini al significante stappen gemaakt. In benchmarks presteert Gemini Ultra beter dan GPT-4 op het gebied van:

 • Contextueel begrip: Gemini kan een breder scala aan onderwerpen en disciplines begrijpen.
 • Geheugen: Gemini kan langere gesprekken voeren en context beter vasthouden.
 • Nauwkeurigheid: Gemini scoort hoger in tests voor natuurlijke taalinterpretatie en beantwoording van vragen.

Voor- en nadelen van mijn keuze

De overstap naar Gemini heeft voor mij de volgende voordelen:

 • Toegang tot geavanceerde functies: Gemini biedt unieke functies zoals “Ask Me Anything” en “Teach Me”, die me helpen om te leren en te experimenteren.
 • Integratie met Google-services: Gemini integreert naadloos met Google Zoeken, Google Assistent en andere Google-producten.
 • Ondersteuning door Google AI: Google investeert voortdurend in de ontwikkeling van Gemini, wat verdere verbeteringen garandeert.

Echter, er zijn ook enkele nadelen:

 • Beperkte beschikbaarheid: Gemini is nog niet in alle landen beschikbaar.
 • Gebruikskosten: De Pro-versie van Gemini is duurder dan ChatGPT4.
 • Leercurve: De complexiteit van Gemini vereist een zekere leercurve.

Uitdagingen bij de overstap

De overstap van ChatGPT4 naar Gemini kan enkele uitdagingen met zich meebrengen:

 • Gewenning aan de interface: Gemini heeft een andere interface dan ChatGPT4, wat even wennen kan zijn.
 • Aanpassen van workflows: De functionaliteit van Gemini verschilt van ChatGPT4, wat workflows kan beïnvloeden.
 • Mogelijke compatibiliteitsproblemen: Niet alle tools en apps die compatibel zijn met ChatGPT4 werken ook met Gemini.

Conclusie

De overstap van ChatGPT4 naar Gemini is voor mij een waardevolle ervaring. De voordelen van Gemini, zoals de geavanceerde functies, integratie met Google-services en de voortdurende ontwikkeling door Google AI, wegen voor mij op tegen de nadelen. De uitdagingen die ik ervaar zijn te overwinnen met de nodige inspanning en leercurve. Ik ben ervan overtuigd dat Gemini een krachtige tool kan zijn voor mijn creatieve en professionele doeleinden.

Disclaimer

Deze blogpost is gebaseerd op mijn eigen ervaringen en perspectief. De voordelen, nadelen en uitdagingen van de overstap kunnen voor anderen variëren.

Tips voor verdere verkenning

Ik hoop dat deze blogpost je meer inzicht heeft gegeven in de overstap van ChatGPT4 naar Gemini. Laat gerust een reactie achter met je vragen of ervaringen.

Door:Hervé Maas

Praat regelmatig over #Zin, #Onzin, #Online & #Offline. Kortom: #ParaAtletiek 💪 en @PSV ⚽️ (omdat ik het niet kan laten) Supporter (en verloofde) van Kimberly Alkemade🥉

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.