Mastodon

Hoeveel sneller wordt een Xbox One S wanneer je de HDD vervangt?

door | apr 1, 2020 | Gaming🎮 | 0 Reacties

Deze video heb ik gemaakt om voor mezelf te verantwoorden dat wat ik ging doen niet compleet nutteloos was.

Gisteren heb ik mijn oude Xbox One S voorzien van een SSD. Deels omdat ik verveeld was en deels omdat ik mijn Xbox niet meer aanraakte door de verschrikkelijke laadtijden.

Dus ik heb besloten om de originele Seagate 1TB 5400rpm schijf te vervangen voor een Samsung 860 QVO 1TB SSD. Dit is behoorlijke overkill aangezien de Xbox One S slechts een SATA2 interface heeft, maar OK.

Wanneer je dit doet met een Xbox One X dan ga je een groter voordeel ervaren omdat deze een SATA3 interface heeft. Dus als je wat geld over hebt en je wil je One S of X upgraden. Dan is dit de upgrade.

Heb je een originele Xbox One. Dan heeft een SSD nauwelijks zin vanwege de SATA1 interface. Deze interface is een stuk trager en de originele schijf haalt dit al bijna. De enige upgrade dit ik dan kan aanraden is een Seagate Firecuda. Die is ook een stuk goedkoper.

De Xbox One S met SSD startte op in 43 seconde en dit is een significante verbetering ten opzichte van de 64 seconde die de Xbox met HDD nodig heeft om op te starten. Ik heb de in-game verschillen niet op camera staan. Waarschijnlijk komen we niet in alle gevallen niet tot een 33% verbetering. Maar je voelt het verschil duidelijk in dagelijks gebruik.

Mijn One S is nu weer bruikbaar, zonder irritatie als ik op de bank een spelletje wil spelen in deze quarantaine tijd.

Voor mij winst.

Welke schijven gaat het om?

Originele Xbox One S HDD: Seagate ST1000LM024

Nieuwe SSD: Samsung 860 QVO 1TB

Advies voor originele Xbox One: Seagate FireCuda 1 TB

Door:Hervé Maas

Praat regelmatig over #Zin, #Onzin, #Online & #Offline. Kortom: #ParaAtletiek 💪 en @PSV ⚽️ (omdat ik het niet kan laten) Supporter (en verloofde) van Kimberly Alkemade🥉

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.