Mastodon

Stoïcijnse Gedachte: Ben de Persoon die je Wilt zijn

door | apr 12, 2024 | Podcast🎙️ | 0 Reacties

Vertel jezelf eerst wie je wilt zijn.
Doe dan wat je moet doen, want dit is altijd de manier waarop het gaat.
Denk aan atleten.
Eerst moeten ze weten welke sport ze willen doen.
Daarna het werk.

Epictetus, Discourses, 3.23.1-2a
https://podcasters.spotify.com/pod/show/hervemaas1/episodes/Ben-de-persoon-die-je-wilt-zijn–Epictetus-e2iafc3

Een doel behalen waar je je niet op richt, is nagenoeg op mogelijk. En je weet zeker dat je het doel niet haalt als je het niet probeert. Neem daarom de tijd om te bepalen wat belangrijk voor jou is. Werk daar naartoe en vergeet al het andere. Wensen en hopen is niet voldoende. Je moet doen en je moet het juiste doen.

Opvallend is hoeveel mensen er eigenlijk doelloos door het leven heen gaan. Dan kan ik niet zeggen dat ik mijn doelen echt 110% helemaal duidelijk heb… en mijn plan voor mijn leven helemaal heb beschreven… Maar ik heb wel enigszins een idee welke kant ik op wil. Dit moet ik ook verder concretiseren en dit moet ik regelmatig doen.

Net zoals jij dat zou moeten doen. Daarnaast is zonder doel door het leven heen gaan gewoon vervelend. Want je loopt tegen van alles aan en soms zijn dingen hartstikke leuk. Maar ja, je hebt het niet helemaal zelf gekozen. Wanneer je zelf iets kiest en daar zelf aan werkt, dan voelen de successen ook meer van jou.

Dat zorgt ervoor dat je weer naar een volgend doel kunt leven. En wanneer je dat proces beter beheerst, dan wordt het makkelijker om ze af te tikken. Ik merk ook bijvoorbeeld nu Kimberly aan de topsport bezig is en ik me daar toe inzet om haar daarmee te promoten en haar verder te helpen. Dan merk ik ook dat mijn leven accelereert, dat ik meer kan doen.

Je wordt er letterlijk beter van door doelen voor jezelf te stellen en… Gewoon die kant op te werken. Het maakt niet uit welke kant, zolang je hem zelf gekozen hebt. Voor mij is het wel bijzonder dat dit de quote is van vandaag. Omdat hij staat mij op dit moment redelijk dicht bij mij. Het is iets waar ik bijna dagelijks mee bezig ben.

Omdat Kimberly, mijn vriendin, is ook gewoon keihard aan het werken om haar doel te behalen. Om haar sport te kunnen boeven. En hier op een zo hoog mogelijk niveau op uit te komen. En het helpt mij om ook makkelijke doelen te stellen en om meer uit mijn leven te halen. Dus ja, mocht jij willen steunen, ga even naar KimberlyAlkemade.com.

Vond jij deze aflevering waardevol?

Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal.
Volg de podcast op Spotify of deel de podcast met anderen.

Op deze manier help je mij het kanaal te ontwikkelen.

Enorm bedankt voor je tijd en tot snel!

Door:Hervé Maas

Praat regelmatig over #Zin, #Onzin, #Online & #Offline. Kortom: #ParaAtletiek 💪 en @PSV ⚽️ (omdat ik het niet kan laten) Supporter (en verloofde) van Kimberly Alkemade🥉

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.