Mastodon

Reboot: De eerste stap

door | mrt 6, 2019 | Podcast🎙️ | 1 reactie

Luister hier de podcast:

Of lees het transscript:

Waar ik ben, wil ik niet zijn en tot nu kom ik er niet weg. Als een auto die vast staat in de sneeuw ben ik al een tijdje gas aan het geven, draaien de wielen, maar ik kom niet weg. Ik sta hier al een tijdje en ik denk dat ik een aantal opties heb.

  1. Ik kan wachten tot het gaat dooien en de kans lopen om dood te vriezen.
  2. Ik kan buiten het voertuig gaan kijken en zien of ik het zelf kan oplossen.
  3. Ik kan hulp zoeken en mezelf laten wegslepen, maar ook dat betekent wachten.

Ik ben iemand die voor optie B kiest. Ik ben een persoon die om zich heen kijkt. Misschien kan ik het zelf oplossen. Is er iemand in de buurt die mij kan helpen? Zijn de materialen om me te bevrijden in de buurt?

A is nooit een optie voor mij. Bij optie C leg ik te veel verantwoordelijkheid bij een ander en dat duurt me te lang.

Daarnaast ontneem ik mezelf de mogelijkheid om van mijn situatie leren. De situatie de volgende keer te herkennen en het sneller op te lossen of zelfs te vermijden.

Hier houdt de metafoor op en duiken we in mijn persoonlijke situatie.

Ik ben nu al bijna 10 jaar Online Marketeer en ben gespecialiseerd geraakt in Pay Per Click adverteren. Een aspect van het internet dat je waarschijnlijk al honderden keren ben tegen gekomen. Want ook jij gebruikt Google.

Tien jaar geleden vond ik dit vakgebied fascinerend,

Maar uiteindelijk kom je op een kruispunt en stel je jezelf de vraag.

Wil ik die laatste 20% ook nog leren en hier nog beter in worden?

Mijn antwoord eind 2013 was toen, “Nee”, ik wil breder, maar na een mislukt avontuur bij een start-up. Want start-ups kunnen falen. Ongeveer een jaar later heb ik toch besloten om mijn antwoord te herzien en er een resoluut “Ja” van te maken. Een beetje tegen mijn persoonlijkheid in. Ik besloot toch weer een specialist te worden om aan het begin van 2018 weer met een vergelijkbare vraag geconfronteerd te worden.

Wil ik die laatste 5% ook nog leren en hier nog beter in worden?

Het beantwoorden van die vraag heb ik meer dan een jaar voor mezelf uitgeschoven. Proberen aan die laatste 5% te werken, dat werkte niet. Daar ligt mijn hart niet. Ik ben ook van baan geswitcht om te kijken of het aan de omgeving lag. Maar dat was het ook niet echt. Tot zover de quick fixes, toch?

Parallel aan dit persoonlijke conflict ging mijn leven gewoon verder en bracht het kansen.

Mijn partner, Kimberly, had een vergelijkbare professionele crisis en wisselde op 27-jarige leeftijd van een baan in de zorg, naar fulltime atleet.

Deze ontwikkeling gaat haar zo goed af dat zij het niet in haar eentje kan regelen. Kortom, de afgelopen maanden had ik niet één maar twee banen. Eén fulltime waarin ik mijn rol steeds minder interessant begon te vinden en één officieuze parttime baan die ik echt geweldig vind.

Want in mijn officieuze baan heb ik meerdere ontzettend gave rollen. Zo ben ik deels mental coach. Iets dat mij echt uitdaagt en ook mezelf helpt groeien.

Ben ik haar marketeer en zoek naar sponsors en donateurs.

Ook maak ik plannen voor de toekomst en creëer een vangnet voor haar is, mocht er iets niet lopen zoals gewenst.

Dit deel van mijn leven geeft mij energie, maar het andere deel van mijn leven trekt dat direct weer uit me.

Aan de ene kant ondergestimuleerd en aan de andere kant overgestimuleerd heeft me hard richting een burn-out geduwd. Iets waar ik niet in terecht ben gekomen.

De reden hiervoor? Ik ben begonnen met een dag in de week minder te werken bij mijn huidige werkgever en wie weet ga ik nog wel een stap verder. Want ik speel met dit idee.

Ik denk dat dit voldoende introductie is voor dit moment en dat je nu een goed beeld hebt van mijn situatie. Maar in mijn verhaal zitten ook een hoop vraagtekens. Hoe ga ik het gemis aan inkomen oplossen, welke vaardigheden mis ik nog. Ga ik mijn lot volledig ophangen aan dat van Kimberly?

Mijn visie hier op is nog niet helemaal gevormd en ik ben nog erg zoekende. Heb jij een idee of suggestie, dan ben ik heel benieuwd!

Laat het me weten in de “Reacties” onder aan de pagina.

Door:Hervé Maas

Praat regelmatig over #Zin, #Onzin, #Online & #Offline. Kortom: #ParaAtletiek 💪 en @PSV ⚽️ (omdat ik het niet kan laten) Supporter (en verloofde) van Kimberly Alkemade🥉

1 Comments

1 Reactie

  1. Roel

    Tsja mijn antwoord weet je al… Zoek een duidelijk te omschrijven doelgroep en omschrijving van jouw diensten. Zoek een niche en richt je daar helemaal op. Gemis aan inkomen blijft een lastige, maar zsm goede klanten/samenwerkpartijen vinden kan dit oplossen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.