Mastodon

Wat is Hervé aan het doen?

door | feb 27, 2020 | Productiviteit🛠️ | 0 Reacties

In mijn laatste post vertelde ik hoe 2019 voor mij is verlopen. Wat er op mijn pad is gekomen en wat er is veranderd in mijn leven. Aan het einde van dat stuk vertelde ik nog veel te leren had op het gebied van Time Management. Het is alleen lastig om je tijd goed in te delen als je niet goed weet wat je gaat doen. In deze post leg ik mijn plan voor 2020 in grote lijnen uit.

Het jaar begon met een schrikmomentje, de samenwerking met SingularityU Benelux kwam tot een vrij abrupt einde. Mijn grootste opdrachtgever viel plotseling weg en ik heb behoorlijk wat tijd in deze opdracht geïnvesteerd. Zoveel tijd dat ik nauwelijks andere klanten had om op terug te vallen. Het schopte me op harde wijze wakker dat ik niet al mijn tijd moet spenderen aan een enkele opdrachtgever, hoe leuk je het ook vindt.

Mijn tijd moet dus beter verdeeld worden over een grotere groep klanten. Er zal er altijd wel één tussen zitten die belangrijker is dan een andere, maar om 60% van je tijd in te zetten voor een enkele opdrachtgever is niet optimaal.

Kimberly spreekt op Circuitpark Zandvoort op het Adidas “Faster than”-event

Tegelijkertijd is het commerciële aspect van Kimberly’s carrière in eens stroomversnelling geraakt sinds wij zijn gaan samenwerken met Sport Stories. Hierdoor ben ik nog wat kritischer op mijn werk voor Kimberly. Dat levert me niet direct veel op, maar het levert ons wel veel op voor de langere termijn. Want zonder mijn werk voor Kimberly de afgelopen jaren, was de samenwerking met al onze partners niet tot stand gekomen.

Toen nam Frank Jol, de instrumentmaker van Kimberly, contact met mij op voor een opdracht. Iets dat ik met liefde ga doen. Want ik vind wat Frank voor zijn klanten doet niet alleen enorm belangrijk, maar Frank (en het hele Frank Jol team) zijn echt fantastische mensen. Dat team probeert echt een mooi bedrijf op te zetten dat honderden mensen gaat helpen onbeperkt door het leven te gaan. Hoe kan ik daar niet aan bij willen dragen?

Tijdens mijn tijd bij SingularityU heb ik geleerd dat een duidelijk verhaal de sleutel tot succes is. Een goed verhaal werkt als een lens die focus aanbrengt en is een filter voor diegene die niet hetzelfde zien, of willen zien, als jij. Het is me bekend dat ik verhalen mondeling en strategisch goed weet over te brengen. De overdracht in andere media, zoals schrift, audio en video wil ik verder verfijnen.

Dit ben ik daarom gaan onderzoeken en heb voor mezelf een leerprogramma opgezet. Dit programma bestaat uit diverse cursussen en taken die ik dit jaar volbreng. Want hoe kun je als marketer niet goed zijn in het overdragen van complete verhalen?

Marketing zonder een focus op verhaal en verhaallijnen, schiet niet op in mijn beleving. Je blijft dat hangen in de ‘koop nu’ en ‘korting’-sferen. Wanneer ik eerlijk naar mezelf ben is dat zo ontzettend lam en saai. Ik kan daar niet voor leven.

Wil je meer weten over mijn ‘leerprogramma’? Reageer in de reacties hieronder, of stuur me een mailtje of berichtje.

Dan leg ik het je uit. Op dit moment ben ik er nog niet klaar voor om mijn hele leerplan openbaar te maken, hoewel ik zeker weet dat dit nog gaat gebeuren.

Door:Hervé Maas

Praat regelmatig over #Zin, #Onzin, #Online & #Offline. Kortom: #ParaAtletiek 💪 en @PSV ⚽️ (omdat ik het niet kan laten) Supporter (en verloofde) van Kimberly Alkemade🥉

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.