Mastodon

Mijn eerste bericht met WordPress 5.

door | dec 17, 2018 | Productiviteit🛠️ | 0 Reacties

En tegelijk geschreven op even iPad met even toetsenbord, op het station/ in het trein. Deze setup wil ik testen om te kijken of ik meer ga bloggen uit verveling, wat een enorme plus zou zijn. Tegelijk vind ik dat ik meer moet schrijven. Kortom ik ga oefenen op de moment van de dag waarin ik niks kan doen. In die duffe momentjes tussen Eindhoven en Den Bosch.

Terug naar WordPress 5.

Ik moet zeggen dat de blokken best netjes werken. De nieuwe editor is clean en duidelijk. En zonder veel extra rommel te geven in je scherm geeft het een stuk meer opties.

De Drop Cap is een leuke optie waarvan ik nu tijdens het schrijven geen enkel idee heb of het goed overkomt in het thema dat ik voor mijn blog gebruik.

Ook de color settings zijn een welkome toevoeging aan WordPress. Maar of ik dit zo regelmatig zal gebruiken waag ik te betwijfelen. De gebruikte kleuren beheer ik liever via mijn CSS dan in de WordPress editor. Ik ben anders bang dat de visuele uniformiteit naar de knoppen gaan. Kortom nuttig, maar niet persé voor mij.

Voorlopig oordeel…

WordPress 5 is prima. De editor is een verbetering en over de rest kan ik niet oordelen. Daarvoor is de rit naar Eindhoven te kort. Ook het schrijven op de iPad bevalt me deze eerste keer wel. Daar kom ik later nog wel op terug. Voor nu….

Heb je vragen of opmerkingen op basis van dit stukje (ik kan het me niet voorstellen), laat het me weten in de comments.

Door:Hervé Maas

Praat regelmatig over #Zin, #Onzin, #Online & #Offline. Kortom: #ParaAtletiek 💪 en @PSV ⚽️ (omdat ik het niet kan laten) Supporter (en verloofde) van Kimberly Alkemade🥉

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.