Start het echte werk ~ Epictetus

We leren ons hele leven lang en wanneer we weten waarom we willen leren wat we willen leren. Sprint je naar je doel.

Bekijk de docu #VliegenVoorHetLeven hier

Ik ben je leraar en jij leert in mijn school. Mijn doel is om jou te voltooien, ongehinderd en vrij van dwangmatig gedrag, ongeremd, zonder schaamte, vrij, bloeiend en gelukkig, kijken naar god in alles groot en klein. Jouw doel is om leren en deze dingen ijverig te oefenen.
Waarom maak jij het werk dan niet af, als jij het juiste doel hebt en ik zowel het juiste doel als voorbereiding?
Wat mist er?
Het werk is best haalbaar en het is het enige dat binnen onze macht ligt.
Laat het verleden los.
We hoeven alleen te beginnen.
Geloof in mij en je zult het zien.

Epictetus, Leergesprekken, 2.19.29-34

Toen we jong waren kwamen we er nog mee weg. Onze invloed op de omgeving was minimaal en onze verantwoordelijkheden waren dat ook. Naar mate je jezelf ontwikkelt, jouw eigen pad vindt en je het werk vindt dat jou betekenis geeft, dan investeer je jezelf dat wat jij het waard vindt.

Maar hoe voer je de door jou gekozen taak optimaal uit, hoe draag je het maximale van jouw kunnen bij?

Waar draag je aan bij?

Voor wie doe je het?

Wat betekent wat jij doet voor jouw omgeving?

Zodra je deze vragen duidelijk hebt, dan wordt het makkelijker om jezelf voor het doel te geven, al je pijlen er op te richten. Dan kan je er volle bak voor gaan!

In 2017 heb ik deze vragen beantwoord zien worden door mijn partner. Zij werkte in de zorg, iets dat ze prima kon. Maar er miste iets voor haar. Het maakt ook niet uit wat er miste maar dat deed het gewoon. Ze was er niet volledig gelukkig mee en dit zag ik bij haar terug.

Waarschijnlijk weet je dit niet, maar mijn vriendin mist haar onderbeen en loopt op een prothese. Ze had feitelijk al bijna 20 jaar niet meer gerend en juist dat ging ze doen. Ze zorgde voor de juiste prothese en ze voelde iets dat ze al sinds haar 8e niet meer had gevoeld, echt kunnen rennen. Dat gevoel deed haar zo goed dat ze zich in de daarop volgende jaren zich er 100% voor is gaan geven.

Ze koos haar taak, om op het hoogst mogelijke niveau te gaan sprinten en om mensen te laten zien dat het mogelijk is om van je beperking een kracht te maken.

Goed voorbeeld doet leiden.

Haar voorbeeld heeft mij geleerd dat ik de vragen die ik eerder stelde, voor mezelf niet bevredigend kon beantwoorden. Niet dat de tijd gestoken in mijn eerdere carrière weggegooid was. Maar het kon niet meer mijn primaire focus zijn.

Om het verhaal van vandaag rond te maken. De problemen van mij en mijn partner ontstonden doordat we niet ongehinderd of vrij van dwangmatig gedrag, ongeremd en zonder schaamte waren. Kimberly en ik verstopten een deel van onszelf.

Dit was de beperking, dit weerhield ons van de voorbereiding en ijver om te kunnen floreren. Ons verleden is nu losgelaten en we zijn al begonnen.

Wil je zien waar we aan zijn begonnen? Kimberly’s werk is al erg zichtbaar, dat van mij is nog in ontwikkeling.

Wie je zien waar Kimberly nu staat en waar ze vandaan komt?

Vanaf Zaterdag 27 Februari om 12:00 staat de door #TeamNL gemaakte documentaire over haar online genaamd #VliegenVoorHetLeven.

In de beschrijving van deze podcast staat een link naar de Documentaire en kijk je de podcast op YouTube? Dan vindt je de link naar de docu, NU!, in de rechter bovenhoek en ik link er naar in de endcard van de video.

Help mij om deze podcast verder te ontwikkelen door te abonneren op dit kanaal via:

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HerveMaas.com