Over
Over mij
Hervé Maas

Wie ben ik, wie is Hervé Maas? Goede vraag.
Ik kan je zo vertellen wat ik doe voor mijn werk, wat mijn hobby’s en doelen zijn. Van wie ik hou en waar ik om geef. Maar wie ik ben. Dat is een paar slagen lastiger.
Dit is lastiger omdat ik geloof dat wie je bent, de som is van alles dat je over jezelf vertelt.
Kortom, op deze pagina vertel ik over mij. Hopelijk heb jij dan een beeld van wie ik ben.
Bio
Wie is Hervé?
ie ben ik, wie is Hervé Maas? Goede vraag.
Ik kan je zo vertellen wat ik doe voor mijn werk, wat mijn hobby’s en doelen zijn. Ook vertel ik je van wie ik hou en waar ik om geef. Maar wie ik ben, dat is lastiger. Vertellen wie ik ben, is lastiger omdat wie je bent de som is van alles dat je over jezelf vertelt.
Kortom, op deze pagina vertel ik over mij. Hopelijk heb jij dan een beeld van wie ik ben.
Als je mij in één woord moet beschrijven, dan is dat woord ’tech-savvy’. Deze mooie term zal je waarschijnlijk niets zeggen. Simpel gezegd heeft een tech-savvy persoon interesse en aanleg om technologie en wetenschap te werken. Mijn interesses sturen me van kinds af aan richting het digitale, computers, het internet en smartphones. Het zijn allemaal gereedschappen waar ik vroeg mee aan de slag ging.
Omdat ik in 1984 geboren ben, behoor ik tot de millennial-generatie. De eerste digital native generatie. De eerste generatie die vanaf geboorte meebeweegt in een digitaliserende wereld.
Heel veel zegt dat op zicht niet. Er zijn genoeg leeftijdsgenoten die slecht met computers of andere technologie overweg kunnen. Maar wanneer je een tech-savvy, digitale native zoals ik ben, dan is de huidige samenleving er een waar je jezelf vrij beweegt.
Naast mijn interesse in de digitale wereld geniet ik van het beoefenen en kijken van diverse sporten. Zelf beoefen ik de sporten volleybal, snowboarden en hardlopen. Het mooie van deze sporten is dat het ook veel over mijn persoonlijkheid zegt wanneer ik in die context opereer.
Wanneer ik in het volleybalveld sta ben ik een hardwerkende, doortastende en – wanneer het nodig is – agressieve speler. Mijn favoriete positie is die van middenaanvaller, niet alleen omdat ik één van de langste spelers in mijn team ben. Maar ook omdat als middenaanvaller het hele veld kan aanvallen en vaak erg krachtig moet spelen. Zeker omdat het de positie is waar makkelijk een sterk block opgesteld wordt.
Mijn speelstijl is gebaseerd op intelligentie, snelheid en kracht. Het laatste aspect is waar mijn tegenstanders vaak op focussen, maar ik maak de belangrijkste punten vaak met de eerste twee.
Hardlopen is mijn ‘Hervé-tijd’. Dit doe ik alleen en als interval-training. Wanneer ik hardloop kan ik mijn hoofd leeg maken en dit doe ik niet competitief. Dat betekent niet dat ik niet wil rennen of beter worden. Maar ik zie hardlopen als iets om mezelf sterker te maken. Dus ja, ik track mijn progressie en ik loop met plezier mee op loopevenementen. Maar alles hieraan is voor mezelf.
Iets dat ik ook niet-competitief doe – maar wel sociaal – is snowboarden. Op mijn snowboard in de bergen voel ik mezelf vrij. Wanneer ik het oefen in één van de Nederlandse Indoorhallen dan doe ik het om beter te worden. Maar altijd in een sociale setting, eigenlijk nooit alleen. Ik vind niets fijner dan met vrienden en geliefden van bergen af te suizen en te spelen op vlakkere delen.
Het speelse van een snowboard is, tegelijk de reden dat ik niet ski. Skiën voelt erg serieus voor mij en niet als spel. Ik zie bijvoorbeeld zelden een skiër meer doen dan over een bultje rechtdoor springen. Daarmee zeg ik niet dat het niet kan. Maar de meeste mensen genieten van lekker de helling afglijden. Ik wil mijn grenzen testen en spelen. Dus lekker butteren, poederen en springen waar ik dat durf. Tijdens het snowboarden kom ik regelmatig uit mijn comfortzone en test ik de grenzen van mijn lef.
Dan is er nog atletiek, specifieker nog para-atletiek. Dit is een sport die ik niet kan beoefenen, omdat ik geen beperking heb dit hiervoor in aanmerking komt. Mijn vriendin Kimberly Alkemade daarentegen wel. Zij werkt hard aan haar droom om de Paralympische Spelen van Tokio in 2020 (die plaats vinden in 2021) te behalen. Om daar namens Nederland uit te komen op de 100- en 200-meter sprint, in de klasse T64. Bij deze droom steun ik haar op elke mogelijke manier. Ik help haar dit doel te bereiken door de randzaken te verzorgen zoals promotie, de onderneming en het werven van sponsoren.
Ook probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van Para-Atletiek (en parasport in het algemeen) omdat ik van mening ben dat iedere vorm van sport aandacht verdiend. Sport draait niet enkel om voetbal of Formule 1. Sport draait om mensen die de beste versie van zichzelf najagen. Dat is het bewonderingswaardige aan sport. Hoeveel geld je er mee verdient en hoe bekend je er mee wordt, boeit mij geen moment. Het draait om het maximale uit je vaardigheden halen, ondanks je beperkingen. Geloof me, iedereen heeft zijn beperkingen. De meeste laten zich echter niet classificeren.
Naast sport en vrije tijd ben ik een groot deel van mijn dagen aan het werk.
In de afgelopen tien jaar heb ik bij diverse marketing bureaus en startups gewerkt als respectievelijk SEA consultant en Digital Marketer. Mijn kracht ligt niet alleen in de uitvoering, maar ook in het managen van de klantrelatie. Daarom werk ik altijd als meewerkend voorman en heb ik nooit een team aan aangestuurd zonder zelf de taken uit te voeren waarvoor ik bekwaam ben. In mijn beginjaren vond ik het ergerlijk wanneer een projectmanager op het team gezet werd die geen idee had van de werking van de knoppen.
Dit betekent niet dat een opdrachtgever of projectmanager diepgaande kennis moet hebben van het werk, maar wel interesse moet tonen in het werk dat verzet moet worden. Hier wordt vaak in tekort geschoten en dat zal mij nooit overkomen.
Het succes van een marketing campagne steunt op de samenwerking tussen disciplines. Die samenwerking komt alleen tot stand wanneer de teamleden begrijpen waar de overlap is tussen elkaars vakgebieden en samenwerken binnen die overlap. Door zonder interesse in het werk te managen krijg je hier in mijn beleving geen idee bij en kun je niet de facilitator zijn, die een goede leider dient te zijn.
Analytisch ben ik ook bovengemiddeld sterk geworden, ondanks dat ik intuïtief werk. Twee gebieden die elkaar kunnen bijten aangezien analytici altijd zullen vragen om feitelijke onderbouwing, die mensen die intuïtief werken vaak niet kunnen leveren. Analytisch krachtige personen kunnen initiatief doden met een variatie op de woorden ‘Nee, daar zijn geen cijfers voor’. Omdat ik heb geleerd om analytisch te kunnen denken, maar van nature een intuïtief persoon ben begrijp ik dit spanningsveld goed. Het ontstaat zelfs in mijn eigen gedachten. Dit levert een balans op tussen snel en doordacht handelen op basis van de belangrijkste informatie zonder dat analytische verlamming kan plaats vindt.
Misschien heb je het in de laatste paragraaf opgemerkt. Maar persoonlijke ontwikkeling is iets dat ik erg belangrijk vind. Doordat ik er vanuit ga dat ik nog erg lang zal leven, ben ik van mening dat ik mezelf moet blijven ontwikkelen door mezelf te interesseren voor dat wat ik niet begrijp of vaardig in ben. Zo kan ik effectief problemen blijven oplossen naarmate de tijd vordert.
Ook geloof ik dat de meeste problemen modulair zijn en oplossingen uitblijft doordat een ‘module’ mist. Deze module kunnen vaardigheden, personen of technologieën zijn. Om deze module te kunnen vinden moet er geleerd worden door een hypothese op te stellen, deze te testen en er op te itereren. Deze manier van werken is toe te passen op alles ook jouw eigen ontwikkeling.
Zo ben ik van nature geen sterke schrijver, toch ben ik mezelf aan het trainen. Dat wil niet zeggen dat wat ik nu schrijf goed is. Maar door er mee bezig te zijn word ik beter in deze vaardigheid. Mijn schrijfvaardigheid is deel van mijn ontwikkeling dat een module kan zijn voor de problemen die ik kan oplossen.
Tevens voorkomt het repetitief werk. Repetitief werk moet zo veel, snel en ver mogelijk worden geautomatiseerd. Op deze manier komt er meer ruimte voor strategie en een persoonlijke benadering.
Iedereen kan zonder taken die geen creativiteit van hen verlangt. Echter, wanneer jij een taak op automatische piloot uitvoert dan moet jij deze niet meer willen doen. Zodra dat het geval is, is jouw opdracht om een machine te creëren die deze domme taak voor jou uitvoert. Deze nieuwe taak vergt enorme creativiteit van jou en is een uitdaging. Wanneer we op deze manier leren denken, dan kan de mens alles maken, onderhouden en ontwikkelen. Deze ontwikkeling is al eeuwen aan de gang, versnelt exponentieel en heeft enorme gevolgen voor ons. Maar nu gaan we een politieke kant op die geen plaats heeft in deze biografie.
Dit zijn een aantal van de verhalen die ik over mezelf vertel. Hopelijk heb je zo een beter beeld van wie Hervé Maas is. Zo niet, laat het me weten en vraag!
Samenwerking?